Podklady pro posouzení dlouhodobé životnosti tlakové nádoby
Předmětem veřejné zakázky je podpora dozorové činnosti SÚJB poskytnutím nových, nezávislých experimentálních a výpočetních podkladů pro hodnocení materiálů tlakové nádoby reaktorů provozovaných v ČR.
Výzkum poškození paliva jaderných elektráren typu VVER
Předmětem veřejné zakázky je poskytnutí nových nezávislých experimentálních a výpočetních podkladů pro hodnocení provozně-bezpečnostních ukazatelů jaderných elektráren pro oblast spolehlivosti jaderného paliva a posouzení možných příčin vzniku jeho poškození pro podporu dozorové činnosti SÚJB.
Zhodnocení technologií a projektů pro využívání energetického potenciálu důlních vod a optimalizace
Předmětem veřejné zakázky je - zhodnocení situace z hlediska současného i možného budoucího způsobu využívání energetického potenciálu důlních vod, - - výzkum bezpečnostních rizik spojených s používanými i navrhovanými technologiemi energetického využívání důlních vod, vč. návrhu jejich eliminace, - zhodnocení současného stavu legislativy, ...
Statistické šetření ubytovacích zařízení cestovního ruchu, cestovních kanceláří a cestovních agentur
Předmětem veřejné zakázky je zajištění statistických informací o sektoru tuzemských hromadných a individuálních ubytovacích zařízení cestovního ruchu a o sektoru cestovních kanceláří a cestovních agentur včetně jejich dalších charakteristik. Komplexní systém informací o obou sektorech bude získán formou plošných statistických šetření na území ...
Záchranný archeologický výzkum v zájmovém území ELI a HiLASE
Předmětem veřejné zakázky na služby je výběr dodavatele, který na základě uzavřené smlouvy o provedení archeologického výzkumu v souladu se zákonem o státní památkové péči provede záchranný archeologický výzkum formou archeologického dohledu i plošného archeologického výzkumu v rámci projektů „ELI: EXTREME LIGHT INFRASTRUCTURE“ a „HiLASE: Nové ...
Spolupráce při vývoji a zavedení nové technologie zrání a balení fermentovaných masných výrobků
Předmětem zakázky je dodávka třívozíkové udírny v rámci projektu: „Spolupráce při vývoji a zavedení nové technologie zrání a balení fermentovaných masných výrobků“. Projekt je předkládán jako součást Žádosti o dotaci z PRV, v rámci Podopatření I.1.3.2 Spolupráce při vývoji nových produktů, postupů a technologií v potravinářství.
Polní tranfúzní pracoviště - vývoj
Předmětem veřejné zakázky je vývoj a zpracování projektové dokumentace nového typu polního tranfúzního pracoviště, určeného k zásobování oddělení polní nemocnice tranfúzními přípravky, výroba prototypu včetně provedení odpovídajících zkoušek (podnikových, kontrolních, vojskových) a následně zavedení do užívání u organizačních celků ministerstva ...
Polní veterinární pracoviště - vývoj
Předmětem veřejné zakázky je vývoj a zpracování projektové dokumentace pro výrobu prototypu pracoviště veterinární služby pro provádění veterinárního zabezpečení (ROLE2) v polních podmínkáchdle STANAG 2538 (AMedP-19) a STANAG 2534, výroba prototypu včetně provedení odpovídajících zkoušek (podnikových, kontrolních, vojskových) a následně zavedení ...
Posílení mezinárodní konkurenceshopnosti podniků se sídlem v ČR v oblasti kosmických technologií
Předmětem této veřejné zakázky je vytvoření studie "Bílá kniha pro vesmír" pro zvýšení konkurenceschopnosti českých podniků v oblasti vesmírných technologií včetně zajištění kompletní administrace, přípravy a realizace a vyhodnocení šetření, na základě kterého bude zpracována studie "Bílá kniha pro vesmír". Studie by měla ...
Zmapování a analýza standardů a norem, zpracování metodického rámce a podpora implementace
Předmětem zakázky je zmapování hlavních standardů v oblasti správy záznamů, posouzení jejich vhodnosti v kontextu státní správy ČR a posouzení možnosti jejich využití, přizpůsobení a implementace jako základu pro vytvoření auditovatelného systému správy záznamů v prostředí veřejné správy v rámci ČR.
O poskytování cerifikačních služeb I.CA a provádění plateb za služby poskytované I.CA
Předmětem veřejné zakázky je poskytování certifikačních služeb První certifikační autority, a.s. (I.CA) a provádění plateb za služby poskytované I. CA v rámci resortu Ministerstva financí.
Detekce nervově paralytických látek pomocí elektrochemického biosenzoru
Předmětem veřejné zakázky je řešení včasné detekce nervově paralytických látek zneužitelných v rámci kriminálních aktivit pomocí elektrochemických biosenzorů a vyvinutí funkčního vzorku měřícího řetězce na bázi biosenzoru umožňujícího stanovení přítomnosti nervově paralytických látek.Blíže v zadávací dokumentaci (dále jen „ZD“).
Bezpečnost občanů - krizové řízení
Předmětem veřejné zakázky je aplikovaný výzkum v oblasti bezpečnosti občanů a výzkumná podpora připravenosti státu v oblasti ochrany obyvatelstva, integrovaného záchranného systému, krizového řízení, civilního nouzového plánování a kritické infrastruktury.
Analýzy pevných matric (sedimenty, plaveniny biota) v roce 2011
Provádění analýz sedimentů, plavenin a bioty v roce 2011 ve vzorcích dodaných zadavatelem.
Zpracování procesní analýzy a návrhu implementace nápravných opatření pro program EFEKT
Předmětem veřejné zakázky je optimalizace řízení a vyhodnocování programu EFEKT pomocí vytvoření procesní metodiky pro řízení programu v celé jeho šíři (tedy včetně návrhů nástrojů na jeho implementaci, jako jsou dnes legislativní a regulační opatření a programy podpory, např. EFEKT, Zelená úsporám, apod.).
Dopravní sektorové strategie 2. fáze - Střednědob. plán rozvoje dopr. infrastruktury s dlouh. výhled
Zpracování materiálu „Dopravní sektorové strategie 2. fáze“a s tím související poskytování služeb vybraného uchazeče jako zhotovitele na základě smlouvy o dílo. Zhotovitel bude zpracovávat násl. oblasti: např. dopravní prognózování, dopravní modelování, identifikace pro doprav. infrastrukturu apod.
Zpracování variant možného vývoje energetiky vč. jejich posouzení
Předmětem veřejné zakázky je analýza variant možného vývoje energetiky ČR, jejich vyhodnocení a posouzení. Nedílnou součástí je zpracování podkladů pro metodiku opakovaného zpracovávání Státní energetické koncepce ČR (SEK) pro potřeby státní správy.
Výzkum efektivnosti vybraných hasiv
Předmětem veřejné zakázky je výzkum moderních zkušebních metod stanovení a hodnocení hasební účinnosti hasiv a hasebních systémů pro vybrané scénáře požárů, včetně požárů nanomateriálů, hořlavých kovu a jejich slitin a matematické modelování požárů.
Systém dopravní statistiky a výběrové šetření vozidel v silniční nákladní dopravě
Předmětem zakázky je zajištění sběru a zpracování statistických údajů o dopravním sektoru (železniční, autobusová, vnitrozemská vodní a letecká doprava) a zajištění výběrového statistického šetření vozidel v silniční nákladní dopravě.
O poskytování certifikačních služeb I. CA a provádění plateb za služby poskytované I.CA
Předmětem veřejné zakázky je poskytování certifikačních služeb První certifikační autority, a.s. (I.CA) a provádění plateb za služby poskytované I.CA v rámci resortu Ministerstva financí.
Provádění laboratorních zkoušek a rozborů vzorků pohonných hmot
Zajištění průběžných laborataorních zkoušek a rozborů pohonných hmot.
Právní posouzení pozice ČNB v souvislosti s jejími aktivy v zahraničí
Právní posouzení pozice ČNB v souvislosti s jejími aktivy v zahraničí z pohledu belgického právního řádu.
Zpracování kategorizace a standardizace pro ostatní komodity
Předmětem veřejné zakázky je vytvoření koncepce správy číselníku NIPEZ, ve které budou vymezeny konkrétní postupy správce (MMR) související se správou číselníku a nároky na lidské a finanční zdroje na jeho provoz a vytvoření a implementace pravidel standardizace předmětu VZ včetně parametrů pro popis funkčních vlastností komodit.
Klimatologická studie vybraných silničních úseků za období 2010/2011
Klimatologická studie vybraných silničních úseků za období 2010/2011. Obsahem studie je podrobný klimatologický popis vybraných úseků, termální mapy těchto úseků, doporučení míst a typů silničních senzorů a návrh optimalizace současné sítě meteostanic.
Zpracovatel procesní analýzy a návrhu a implementace nápravných opatření pro program EFEKT
Předmětem veřejné zakázky je optimalizace řízení a vyhodnocování programu EFEKT pomocí vytvoření procesní metodiky pro řízení programu v celé jeho šíři (tedy včetně návrhu nástrojů na jeho implementaci, jako jsou dnes legislativní a regulační opatření a programy podpory, např. EFEKT, Zelená úsporám apod.).