Dodávka technologií pro RTM laminaci
Předmětem zakázky je dodávka materiálu. Podrobný seznam materiálu je uveden v příloze č. 4 Podrobný seznam materiálu této Zadávací dokumentace.
Dodávka technologií pro ruční laminaci
Předmětem zakázky je dodávka materiálu. Podrobný seznam materiálu je uveden v příloze č. 4 Podrobný seznam materiálu této Zadávací dokumentace.
Dodávky kancelářských potřeb pro Krajskou zdravotní, a.s., 2022
Průběžné dodávky kancelářských potřeb v rámci plnění rámcové dohody pro každou část na 12 měsíců.
Nálepky bianco - kotouče
Předmětem veřejné zakázky jsou dodávky nálepek bianco na kotouči. Na základě zadávacího řízení bude uzavřena rámcová dohoda s jedním dodavatelem na dobu 12 měsíců.
Dodávka obálek pro ÚOJ a ústředí ČSSZ
dodávky obálek pro územní organizační jednotky a ústředí zadavatele
Nepředtištěný tabelační papír pro potisk v jehličkových tiskárnách
Předmětem veřejné zakázky jsou dodávky nepředtištěného tabelačního papíru pro potisk v jehličkových tiskárnách, a to včetně dopravy, balení a manipulace v místě plnění. Na základě zadávacího řízení bude uzavřena rámcová dohoda s jedním dodavatelem na dobu 12 měsíců.
Kancelářské potřeby
Dodávka kancelářského materiálu pro FNUSA.
Kancelárske potreby
Predmetom zákazky je dodávka kancelárskych potrieb pre internú spotrebu Slovenskej pošty, a. s.
MS Praha - tonery do tiskáren 2022-2024
Dodávky tonerů do tiskáren nebo multifunkčních zařízení, doprava do místa plnění a odvoz prázdných tonerů včetně jejich ekologické likvidace. Zadavatel požaduje pouze originální zboží, které musí splňovat normy platné pro provoz konkrétních typů tiskáren nebo multifunkčních zařízení v České republice.
Centralizovaný nákup kancelářských potřeb v letech 2022 - 2025 II
Předmětem veřejné zakázky je uzavření rámcové dohody s jedním dodavatelem na dobu 48 měsíců na dodávky kancelářských potřeb (včetně dopravy) podle technických specifikací zadavatele.
Dynamický nákupní systém na nákup kancelářských potřeb a zařízení
Předmětem tohoto zadávacího řízení je zavedení dynamického nákupního systému na dodávky kancelářských potřeb, kancelářského zařízení a kancelářské techniky, ve kterém budou následně zadávané veřejné zakázky na dodávky kancelářských potřeb, kancelářského zařízení a kancelářské techniky dle aktuálních potřeb jednotlivých odběratelů z resortu MV.
R - Dodávky tonerů a inkoustových náplní
Předmětem této veřejné zakázky, resp. jejích jednotlivých částí, jsou průběžné dodávky tonerů a inkoustových náplní - originálních (část č. 1) a kompatibilních (část č. 2) pro stávající tiskárny a kopírky zadavatele (dále také „zboží“)
Dodávky dodejkových obálek pro resort Ministerstva spravedlnosti ČR
Předmětem Veřejné zakázky jsou dodávky 3 typů dodejkových obálek pro Centrálního zadavatele a jeho organizační složky. Jedná se o následující typy obálek: • Obálka typ č. I. [Doručování do vlastních rukou (§ 49 odst.1, 2, 3 o. s. ř.)] - pro soudy, • Obálka typ č. I. [Doručování do vlastních rukou (§ 64 odst. 1, 2, 3 tr. ř.)] - pro státní ...
Tonery originálne, repasované a spotrebný materiál
Predmetom zákazky je dodanie tonerov originálnych a repasovaných a spotrebného materiálu k tlačiarňam a kopírovacím zariadeniam. Podrobné vymedzenie predmetu zákazky tvorí časť C. OPIS PREDMETU ZÁKAZKY Súťažných podkladov.
Nákup kancelářského papíru pro resort statutárního města Ostravy 2022 II
Předmětem plnění veřejné zakázky je uzavření rámcové dohody na průběžné dodávky papíru (dle aktuální potřeby zadavatele) v rozsahu a v souladu se zadávacími podmínkami.
Dodávky bezpečnostních sáčků
Předmětem plnění veřejné zakázky jsou dodávky bezpečnostních sáčků.
Xerografický papír 2022
dodávky xerografického papíru, odpovídající specifikaci, dle provozních potřeb zadavatele a jeho pracovišť, na základě uzavřené rámcové kupní smlouvy s jedním dodavatelem. Plnění veřejné zakázky bude za zadavatelem stanovených obchodních podmínek probíhat formou jednotlivých objednávek. Dodávky budou probíhat po částech, na základě požadavků ...
Dynamický nákupní systém pro standardní kancelářské potřeby a xerografický papír
Dodávky standardních kancelářských potřeb a xerografického papíru dle aktuálních potřeb zadavatele.
Kancelársky materiál
Predmetom zákazky je dodávka kancelárskeho materiálu (bločky samolepiace, box na spisy, ceruzka mechanická, dierkovač kovový, kalkulačka stolová a pod.). Tovar sa bude dodávať na základe čiastkových písomných objednávok. Ďalšie informácie sú uvedené v Súťažných podkladoch.
Kancelárske potreby
Predmetom obstarávania je dodávka kancelárskych potrieb pre všetky pracoviská VšZP v SR.
Skartace a likvidace dokumentů pro VZP ČR
Předmětem veřejné zakázky je zajištění služeb odvozu a fyzické likvidace dokumentů podléhajících protokolární skartaci z objektů VZP ČR. Místa plnění jsou uvedena v Příloze č. 1 Přílohy č. 3 ZD. Služby spočívají ve skartaci a likvidaci dokumentů VZP ČR a zahrnují zejména bezpečné nakládání s dokumenty, odvoz a fyzickou likvidaci dokumentů z ...
Dynamický nákupní systém tonerů pro Univerzitu Palackého v Olomouci
Předmětem veřejných zakázek zadávaných v DNS budou za Zadavatelem specifikovaných obchodních podmínek dodávky originálního spotřebního materiálu pro tiskárny a kopírovací zařízení (tonery, inkoustové náplně, válce apod.). Předmět konkrétních veřejných zakázek zadávaných v dynamickém nákupním systému bude specifikován vždy ve výzvě k podání ...
Centralizovaný nákup kancelářských potřeb v letech 2022 - 2025
Předmětem veřejné zakázky je uzavření rámcové dohody s jedním dodavatelem na dobu 48 měsíců na dodávky kancelářských potřeb (včetně dopravy) podle technických specifikací zadavatele.
Dynamický nákupní systém na dodávky kancelářských potřeb
Předmětem veřejných zakázek zadávaných v DNS budou za Zadavatelem specifikovaných obchodních podmínek dodávky kancelářských potřeb.
Kancelářský papír pro Krajskou zdravotní, a.s., 2022
Zajištění průběžných dodávek kancelářského papíru do kopírovacích strojů, laserových a inkoustových tiskáren pro oboustranný černobílý a plnobarevný tisk, po dobu účinnosti rámcové dohody (12 měsíců).