Xerografický papír II
Předmětem zadávacího řízení je uzavření rámcové dohody týkající se jednotlivých veřejných zakázek na opakující se plnění - dodávka xerografického papíru (dále také „zboží“) pro Fakultní nemocnici Brno, Jihlavská 20, 625 00 Brno pro dobu 2 let.
Dodávky kancelářského papíru a obálek II
Předmětem veřejné zakázky jsou dodávky kancelářských potřeb vyrobených z papíru, např. obálky, poštovní tašky, doručenky a standardní kancelářský papír pro tisková zařízení v rozsahu a v souladu se zadávacími podmínkami.
UTB – Rámcová dohoda na papírenské zboží II
Předmětem veřejné zakázky je uzavření Rámcové dohody na dodávky různých druhů kancelářských potřeb (papíry, obálky, zakládací materiál) na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně.
Kancelárske potreby a kancelársky papier
Predmetom verejného obstarávania je dodávka kancelárskych potrieb a kancelárskeho papiera, vrátane súvisiacich služieb: dodávka, doprava, vykládka, na základe písomných objednávok, vystavených počas platnosti a účinnosti zmluvy a podľa potrieb verejného obstarávateľa. Uchádzač zabezpečí dodávku a dopravu kancelárskeho papiera a kancelárskych ...
Kancelářské potřeby III
Předmětem veřejné zakázky je dodávka kancelářských potřeb v rozsahu a v souladu se zadávacími podmínkami.
Xerografický papír
Předmětem zadávacího řízení je uzavření rámcové dohody týkající se jednotlivých veřejných zakázek na opakující se plnění - dodávka xerografického papíru (dále také „zboží“) pro Fakultní nemocnici Brno, Jihlavská 20, 625 00 Brno pro dobu 4 let.
FN Motol - Papír xerografický
Zajištění dodávek xerografického papíru pro potřeby Fakultní nemocnice v Motole.
UTB – Rámcová dohoda na papírenské zboží
Předmětem veřejné zakázky je uzavření Rámcové dohody na dodávky různých druhů kancelářských potřeb (papíry, obálky, zakládací materiál) na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně.
Výroba a dodanie pečiatok, pečatidiel, plombovacích klieští a ich náhradných súčastí
Predmetom zákazky je výroba a dodanie pečiatok, pečatidiel, plombovacích klieští vrátane náhradných dielov, farieb na pečiatky a fľašiek na farby.
Kancelářský papír pro Krajskou zdravotní, a.s. 2018 - III
Dodávky kancelářského papíru do kopírovacích strojů, laserových a inkoustových tiskáren pro oboustranný černobílý a plnobarevný tisk následujících formátů: Xerografický papír A3 Xerografický papír A4 Xerografický papír A5
Tiskopisy a samolepící průpisové štítky s čárovým kódem
Předmětem veřejné zakázky jsou dodávky samolepících průpisových adresních štítků s čárovým kódem a tiskopisů se samolepící částí. Na základě zadávacího řízení bude uzavřena rámcová dohoda s jedním dodavatelem na dobu 36 měsíců.
Kancelářské potřeby
Předmětem plnění veřejné zakázky jsou dodávky kancelářských potřeb v rozsahu a v souladu se zadávacími podmínkami.
Dodávky kancelářského papíru a obálek
Předmětem plnění veřejné zakázky jsou dodávky kancelářských potřeb vyrobených z papíru, a to v rozsahu a v souladu se zadávacími podmínkami.
Dodávka kancelářských potřeb pro Krajskou zdravotní, a.s. - Archivační potřeby III.
Předmětem této veřejné zakázky je zajištění průběžných dodávek archivačních potřeb pro Krajskou zdravotní, a.s.
Kancelárske potreby
Predmetom zákazky je dodávka kancelárskych potrieb pre Ministerstvo financií Slovenskej republiky, podľa aktuálnych potrieb verejného obstarávateľa, vrátane súvisiacich služieb spojených s dodaním tovaru na miesto dodania, s vyložením v mieste jeho umiestnenia.
Dodávky kancelářských potřeb pro resort dopravy 2018 - 2021
Předmětem plnění veřejné zakázky budou dodávky kancelářských potřeb pro resort dopravy. Na základě zadávacího řízení bude centrálním zadavatelem (SFDI) uzavřena rámcová dohoda s jedním účastníkem a to na dobu tří let.
Rámcová dohoda na dodávky xerografického papíru pro roky 2019 - 2020
Předmětem tohoto zadávacího řízení je uzavření rámcové dohody na zajištění postupných dodávek xerografického papíru formátu A4 a A3 do kopírovacích strojů, laserových a inkoustových tiskáren pro oboustranný černobílý a plnobarevný tisk. Předpokládané množství je uvedeno v příloze č. 2 (cenová tabulka) této ZD v množství balíků (á 500 listů). ...
Poptávám tempery
Poptávám cenovou nabídku na tempery (2 balení)- cca 10 barev (lze i méně).
Nábytek atypický 2018
dodávka nábytku
Kancelářské potřeby II
Předmětem veřejné zakázky je dodávka kancelářských potřeb v rozsahu a v souladu se zadávacími podmínkami.
Nákup kancelárskych potrieb
Dodanie kancelárskych potrieb pre potreby SLOVENSKÉHO VODOHOSPODÁRSKEHO PODNIKU, štátneho podniku. Podrobné vymedzenie predmetu zákazky je uvedené v Prílohe. č. 1 súťažných podkladov - Opis predmetu zákazky a v Prílohe č. 2 súťažných podkladov - návrh rámovej dohody. Predmetom verejného obstarávania bude aj celková výška zľavy z ceny tovarov ...
Dynamický nákupní systém na dodávky kancelářských potřeb pro resort Ministerstva financí
Předmětem veřejných zakázek zadávaných v DNS bude pořízení: a) rejstříků, účetních knih, rychlovazačů, formulářů a ostatních tištěných papírových výrobků z papíru nebo lepenky, b) různého papírového materiálu, c) různých kancelářských potřeb, d) drobného kancelářského vybavení, e) zpracovaného papíru a lepenky, f) kancelářských potřeb z ...
Kancelárske potreby
Predmetom zákazky je zabezpečenie kancelárskych potrieb pre Záchrannú službu Košice, vrátane súvisiacich služieb spojených s dopravou na miesto dodania, na základe priebežných objednávok počas platnosti rámcovej dohody.
Kancelářský papír pro Krajskou zdravotní, a.s. 2018 - II
Postupné dodávky kancelářského papíru formátu: Xerografický papír A4 Xerografický papír A3 Xerografický papír A5 do kopírovacích strojů, laserových a inkoustových tiskáren pro oboustranný černobílý a plnobarevný tisk.
Dodávky xerografického papíru pro resort dopravy 2018
Předmětem plnění veřejné zakázky budou dodávky xerografického papíru pro resort dopravy. Na základě zadávacího řízení bude centrálním zadavatelem (SFDI) uzavřena rámcová dohoda s jedním účastníkem a to na dobu jednoho roku.